Ga naar de hoofdinhoud

Help! Er werkt iets niet in de auto

  • Tankdop: Mocht de dop niet opengaan. Houd dan de tankdop vast, steek de sleutel erin en draai de sleutel vervolgens helemaal naar links. De tankdop is van het slot. Haal de sleutel eruit en draai de tankdop linksom open.

  • Telefoonhouder: Aan de zijkant van de telefoonhouder zit een knopje, daarmee opent de houder. Druk de zijkanten naar elkaar om je telefoon vast te klemmen. Als je de telefoon eruit wilt halen, druk dan het knopje weer in.

  • De auto start niet:

Optie 1: De MiApp heeft de auto geblokkeerd. Wanneer er geen lampjes in de auto aan gaan en er niets gebeurt, moet je de app opnieuw opstarten en de auto opnieuw deblokkeren. Je kunt de auto nu gewoon gebruiken. Schakel niet de wegenwacht in, neem eerst contact op met kantoor.

Optie 2: Draait de sleutel wel om? En hij start niet? Dan is waarschijnlijk de accu leeg. Lees hier hoe je een auto start met lege accu.

Optie 3: Kun je de sleutel niet draaien in het contact? Dan moet je het stuur naar links of naar rechts draaien en nog een keer proberen. Het stuurslot houdt waarschijnlijk het contact tegen. Zet niet teveel kracht op de sleutel, dan kan hij afbreken.

  • De bandenspanning is te laag: Het dashboard kan aangeven dat de bandenspanning te laag is. Kijk of er nog volgende lucht in de band zit om verder te rijden. Rijd anders direct naar een tankstation om de bandenspanning aan te vullen. Aan de zijkant van de bandenspanning automaat kun je de druk opzoeken voor een Volkswagen Up. Je haalt de ventieldop van het ventiel, stelt de juiste druk in op het apparaat en pompt de banden op. Het apparaat piept wanneer het is gelukt.

  • Geen ruitenvloeistof: Laat het even weten aan kantoor. Wordt je zicht beperkt en is het gevaarlijk? Stop bij het dichtstbijzijnde tankstation en haal de vloeistof. Geen gevaarlijke situatie? Dan vullen wij het aan op kantoor.

  • Auto gaat niet in z’n achteruit: Druk de pook in en schakel naar rechtsachter (onder de 5e versnelling). Krijg je hem niet in de versnelling? Rijd dan eerst een klein stukje vooruit en probeer het dan nog eens.