Ga naar de hoofdinhoud

Wanneer en waar moet je tanken?

Wij zorgen dat het voor iedereen goed geregeld is: schone en getankte auto's. Is de tank bij terugkomst na een dienst minder dan 1/2, tank dan de auto voor de volgende groep die op pad gaat.

Tanken kan uitsluitend bij AVIA-tankstations. De dichtstbijzijnde bij kantoor in Breda is aan de Belcrumweg. Dit is 3 minuten rijden vanaf kantoor. Het werkt als volgt:

  1. Aan de rechterzijde van de auto zit de tankdop dus parkeer hem aan de juiste kant.

  2. Zet de motor uit en haal de sleutel uit het contact. Laat de deur nog gesloten en kijk wat de kilometerstand is. Dit zijn 5 of 6 getallen.

  3. Wordt de stand nog steeds niet weergeven? Op de hendel van de ruitenwissers zitten knopjes. Klik deze aan totdat je een 5- of 6-cijferig nummer vindt. Tip: maak een foto van de stand.

  4. De tankpas vind je in het dashboardkastje. Steek de tankpas in de automaat en trek de pas er rustig uit.

  5. Je voert de code in (staat in de dienstomschrijving van de app), het pompnummer in en klikt "nee" bij vervangend voertuig. Je geeft de kilometerstand door en je kiest EURO95.

  6. Open de tankdop door de dop naar links te draaien. Zit de tankdop op slot? Let dan goed uit: steek de autosleutel in de tankdop, houd de tankdop vast zodat deze niet meedraait en draai de autosleutel naar links. De tanktop mag niet meebewegen wanneer de sleutel naar links wordt gedraaid. Wanneer de sleutel naar links is gedraaid, kun je de sleutel eruit halen en de tankdop openen door naar links te draaien. De tankdop hoef je naderhand niet op slot te doen.

  7. Je tankt en legt de tankpas terug in het dashboardkastje.